Julmarknad på Taxinge Slott

Igår eftermiddag var jag på julmarknad vid Taxinge Slott med Eva & Petra… en mysig eftermiddag med många skratt! Det var GALET mycket folk där, men det kändes bara trångt när man var i själva slottet & gick runt i de olika salarna & kikade på hantverksutställningarna. Där fanns ljus, smycken i glas, ekologiska hudkrämer & stickade vantar & sockor i ull- & mohairgarn. Där fanns barnkläder, fårskinnsfällar & smycken i silver.
taxinge slott

Jag shoppade ett par sockor i mohairgarn – de skall bli riktigt sköna att använda när det blir lite kallare ute.
mohairsockor

Efter det så gick vi ner till ”Stallet”, där de hade sina matbodar… & där kunde du smaka allt från rökt viltkött av alla de slag, sill & knäckebröd till havtornsmarmelad, honung & grekiska oliver. Å så klart brända mandlar!

Vi avslutade med fika…. varsitt tunnbröd med julskinka, senap & sallad & så nå gott (läs extra sött) till kaffet. Jag tog en marängbakelse med grädde + en lussekatt! Är det julmarknad, så är det.

Jag var sååå frusen & trött när jag kom hem att jag kröp ner i min nya, härliga morgonrock, satte på mig mina gamla raggsockor & lade mig i soffan under en filt!

morgonrock & raggisar

Klockan 8 var jag så trött att jag undrade om jag skulle palla att vara vaken till 22… det var ju i alla fall lördag… hi hi hi. Men skam den som ger sig! Jag kröp ner i en varm säng kl 22.10 & sov nog kl 22:10:02.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s