Min utmattning del 4/7

Mamma började så sakteliga bli något piggare… Så pass att vi åxå bokade en vecka på Gotland sommaren 2015 för hela härliga familjen…
Men först skulle jag fira midsommar med Lena & hennes familj på deras lantställe några mil norr om Norrtälje. Det blev en fantastisk midsommarafton… en sån där klassisk, som man drömmer om. Dans & lekar runt midsommarstången, blomsterkrans i håret, 5-kamp, sill med nubbe, grillat till kvällen & jordgubbstårta till kaffet.
midsommar

Jag var allt annat än pigg när jag kom hem på midsommardagen. Men inte för att jag var bakis, utan för att det varit sena kvällar, tidiga mornar & mycket människor omkring mig ända sedan onsdagen. Men jag var fullt besluten att jobba den sista veckan innan 3 veckors semester skulle inledas med 1 vecka på Gotland med mamma, pappa, André, Robin & hans flickvän.

Men så på midsommardagens kväll får jag ett sms från Robin, som meddelar att det hänt något, han är OK, men vill inte gärna prata över telefon… så han undrar om vi kan smsa.
Å självklart kan vi det….
Det han sedan berättar, är inget jag någonsin kunnat föreställa mig! Han har blivit hotad på KIK, av över 160 olika konton!! De hotar att ”sänka honom”, att ”döda honom”, att ”vänta på honom” både utanför Hovet där han tränar & utanför mitt hus … (De angav t o m vid några tillfällen exakta klockslag när han lämnade Hovet)
Så han undrade om jag kunde följa med honom & hans kompis till polisstationen imorgon för att göra en anmälan… sagt & gjort.
polisbilVi åkte ner till polisstationen dagen efter & gjorde en polisanmälan… som kom tillbaka med ett beslut ett par dagar senare; ”Nedlagt – Brott kan ej styrkas”
Å jag blev så ledsen… Jag som tidigare jobbat inom rättsväsendet – på Åklagarmyndigheten vet innebörden av det beslutet. Men min tonåring, som har telefonen full med skärmdumpar på hot av alla de slag, hur förklarar jag för honom att brott inte kan styrkas?

Jag var i upplösningstillstånd – jag bestämde mig tidigt för att vem/vilka det än var som gjorde detta, så skulle de inte få komma undan. All ledig tid de kommande dagarna ägnade jag åt att leta detektiv framför datorn. Robin fick smsa över skärmdumpar & jag försökte leta upp dem på KIK. Vi anmälde på nytt varje dag det kom nya hot & ett par dagar senare kom beslutet från polisen – ”Nedlagt då brott ej kan styrkas”.

Det lugnade sig något & vi åkte till Gotland på semester & vi fick faktiskt njuta… utom de sista typ 2 dagarna då allt eskalerade igen. Så när jag kom hem från Gotland satt jag med datorn i knät från det jag vaknade till dess jag gick & lade mig. Jag hissade ner persiennerna hemma & vågade knappt gå ut…  persienner
Robin valde att sova hos sin kompis, som inte tordes vara ensam hemma (hennes familj hade åkt iväg på semester).

Efter ett par dagar, så visade det sig att någon startat ett instagramkonto, med Robins namn & en profilbild som florerat i media efter hans SHL-debut, som sedan gav sig ut & skrev fula saker på andras instagram. Helt galet hur någon kan göra något sånt. Det kan ju faktiskt sabotera hela Robins hockeykarriär! Då trodde jag på riktigt att jag skulle smälla av. Men det var när det började komma konstiga grejor via direktmeddelanden på twitter & Robin blev lite ställd, som jag började höja på ögonbrynen en del… & jag tog till ett långskott. Jag bad Robin om telefonnumret till personen bakom twitterkontot & drog iväg ett mess. Där förklarade jag vem jag var & vad som hänt de senaste veckorna, att jag trodde att det var hen som låg bakom allt detta & att hen fick 48 timmar på sig att ta väck ALLT!! En liten vit lögn om att jag namngett hen för polisen ”råkade” nog komma med åxå.

Det tog inte ens 5 minuter innan jag hade ett svar: Hen erkände sig ligga bakom en del, men inte allt. Å när hen ringt & pratat med polisen, så hade de rekommenderat att hen skulle träffa Robin & prata mellan 4 ögon!
Då upplyste jag hen om att polisen ALDRIG låter en misstänkt & en målsägande ha kontakt i pågående polisärenden, så jag upprepade mitt krav: Se till att allt är väck inom 48 timmar, annars tar jag med all info & åker hem till hens föräldrar & berättar allt! Det falska instagramkontot skulle väck, den blogg som jag åxå hittat skulle väck & hen skulle ALDRIG NÅGONSIN ta kontakt med Robin, eller någon i hans närhet igen!
Minsta antydan till kontakt & jag skulle ta allt & gå till hens föräldrar & till polisen – nu hade jag ju dessutom ett erkännande!

Där & då tog det slut… vi har inte hört ett knyst från den här personen sen dess. Men jag har kvar både mail & sms som hen & jag skickat till varandra. Det var 2-3 veckors total skräck både jag & min familj levde i. Man såg sig om över axeln överallt, noterade människor med udda beteenden, lade signalement på minnet… hjärnan gick på högvarv.

Ett par dagar efter upplösningen så skulle mamma, pappa & grabbarna iväg & spela golf. Jag hade lovat att köra Robins kompis till tåget, då hon skulle åka & möta upp sin familj i Skåne…
Men jag vaknade kl 6 på morgonen, med sån magvärk att jag inte kunde röra på mig. Det var något fruktansvärt… Jag ringde till mamma, men fick inte fram ett ord, jag bara grät & skrek. Mamma förstod att det var allvarligt, så hon ringde efter ambulans. Å medan familjen roddade om, så Robins kompis kom till tåget & resterande kom iväg på sin golf – med mitt godkännande. Killarna ville först vara med mig på sjukhuset, men jag sa att de inte skulle göra någon nytta där… så vi kunde ha kontakt via sms under dagen istället.

Å tur var väl det!  Jag tror jag kom in till sjukhuset vid 10 på förmiddagen, fullproppad med morfin… & min älskade syster kom & hämtade mig vid 18.30 på kvällen, när jag blivit utskriven utan att de hittat något. Å så här i efterhand tänker jag att det nog var kroppens sätt att reagera efter att ha vart så uppe i varv med påkopplat katastrofläge så många veckor.
law of karma

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s