Möte med Dr Bo – varning för långt inlägg.

Halloj finingar,

Hoppas ni haft en bra tisdag.
Själv är jag trött, trött, sååå obeskrivligt trött…. Men jag vet vad det beror på, så ikväll står telefonen på ljudlöst & jag skall bara hänga i min soffa & efter säsongspremiären av Parneviks är det natti natti för fröken Jensen.

Igår var jag hos gynekologen på eftermiddagen & idag har jag varit hos Dr Bo på eftermiddagen. Ingen av dagarna har jag kommit hem före kl 17. Å för mig är det rätt så utmattande. Dessutom var bägge besöken i centrala Stockholm, så det är mycket folk & massor med intryck vilket fortfarande är extremt jobbigt för mig processa.
Men idag åkte jag in till stan direkt efter jobbet, även om jag tog det lugnt & käkade lunch & kollade Kajsa Klings åk i Super G med tjejerna på jobbet innan jag gick…
Så jag var på plats ca 1 timme innan avtalad tid… så jag smet in i Sturegallerian & köpte mig en kopp kaffe & en kanelbulle…
kaffe-i-sturegallerian
Dr Bo är glad över mitt sätt att prata & uttrycka mig, han hör & ser förändringen i hur jag behandlar mig själv. Det är skönt att få sin känsla bekräftad. För den första halvan av min sjukskrivning, som bestod i evinnerligt sovande & gråtande känns längre bort än vad det egentligen är… både på gott & ont. Men det är ju skönt att ha kommit ifrån det!
Han tycker att det är lite mycket att börja jobba 50% & jag sade att jag blev lite rädd när min läkare först sa det… men när jag kommit hem & processat det, så trodde jag (& tror fortfarande) att det kan funka rätt så bra. Vi har ju just nu lågsäsong på jobbet + att jag ju inte har några kundrelaterade arbetsuppgifter just nu, utan jag får jobba med lite admin kring kontot jag jobbar med, för att slipa till & försöka effektivisera vårt arbete lite mer.
Å det är superskoj att få vara med & skruva/slipa till strukturen på vårt arbetssätt. Å så berättade jag för Dr Bo att jag får arbetsuppgifterna lite utportionerade.
Så jag gör klart en sak – i min egen takt – sen går jag & ber om en ny. Å det tyckte Dr Bo var alldeles fantastiskt!! Å det tycker jag åxå. Så får vi bygga på därifrån… men det betyder så oerhört mycket för självkänslan & självförtroendet att få komma tillbaka till jobbet. Att få känna sig behövd & vara en del av det sociala spelet igen.

Han frågade mig om hur jag ser på framtiden & jag svarade att jag för någon dag sen behövde stå upp för mig själv… & jag gjorde det på ett sätt som gjorde att jag hajade till i efterhand. Jag har aldrig stått upp för mig själv på det sättet förut… framför allt gjorde jag klart för personen i fråga att jag inte vill älta det gamla, jag är klar med det. Jag vill uppåt & framåt!!! Å det tolkar jag som att jag kommit en bra bit på väg i mitt tillfrisknande. Å Dr Bo höll med..
– Det märks när du pratar att du lagt det gamla bakom dig & tagit med kärnan av det som en lärdom. Men du är beredd att gå vidare nu. Det är jättebra Pernilla!! sa Dr Bo. – Det gör mig glad att höra ditt tänk nu & se att det börjar glittra lite i ögonen.

Å jag blev såå glad av att höra det!! Ibland behöver man bara lite bekräftelse på att man är på rätt väg för att man skall må bra…

Men jag vill åxå just uppåt & framåt! Å Dr Bo ville att jag skulle berätta hur jag skulle komma ”uppåt & framåt” å nedan är vad han fick till svar:
* Mitt mål är att försöka komma upp lite ytterligare i arbetstid inom ett par månader. Men det är absolut inte hugget i sten… säger hälsan ifrån, så vidimerar jag så klart. Å kanske är det mer ett önskemål än ett mål… Men jag gillar ju att jobba mot mål…
* Sen ska jag fortsätta att VARJE dag hitta tid för vila & återhämtning. Om det blir 10 minuter eller 2 timmar, får dagsformen avgöra.
* Jag skall hitta strategier för att snurra runt vardagen med alla ”bör” & ”måsten”. Såsom att handla mat på nätet, leja bort städning & fönsterputs någon gång ibland, göra storkok lite oftare, ställa lite högre krav på hemmavarande barn att hjälpa till etc. Men om det skall vara med en noggrant nedskriven veckoplanering som sitter på kylskåpet, eller lite lösa ”freestyle-boliner” vet jag inte. Det får nog ge sig vartefter.
* Jag skall åxå UNNA mig själv saker för att fortsätta vara snäll mot mig själv. Fånigt kanske, kan tyckas, men för mig som levt supersnålt i många år så ska det bli riktigt lyxigt att: gå & fixa naglar, få göra en ansiktsbehandling ibland, gå & klippa mig regelbundet, gå & få en massage ”bara för att” ibland.
* Jag skall åxå bli bättre på att ta hand om mitt yttre – hänger lite ihop med ovan, men jag tänker; Jag som ofta gick osminkad med uppsatt hår & inte brydde mig så mycket om vad jag hade för kläder till jobbet innan min sjukskrivning, har nu sagt till mig själv att jag skall gå upp tidigare (innan sjukskrivningen gick jag upp kl 07.20, klädde på mig, borstade tänderna & blev upphämtad av syrran 25-30 min senare)… Nu står klockan på ringning 06.00 för att jag skall hinna äta frukost hemma, fixa hår & sminka mig i lugn & ro… Å sen vid halv 8 ta en prommis till jobbet. Jag tror helt & fullt på att det hjälper till att läka mitt inre…

Dr Bo blev nästan lyrisk när jag slutade prata… han log med hela ansiktet. – Men det här är ju toppen Pernilla! utbrast han. Jag är övertygad om att du kommer att fixa det!

Jo, det tror nog jag åxå….men nog är jag lite rädd att jag skall falla tebax i gamla mönster & ramla ner i avgrunden igen. Men det tror inte Dr Bo att jag kommer att göra… så började vi radda upp de symptom jag hade innan jag tog mig i kragen & bokade en läkartid. Sen fick jag det där tipset… som jag skall pränta in i skallen: När sömnen börjar knasa (inte en natt eller två, utan i flera nätter i följd), när du börjar tappa koncentrationsförmågan & bli glömsk. Då är det dax att stanna upp! Det är de vanligaste tecknen på att man är stressad & behöver möblera om i sitt liv en smula.

Vi bokade en ny tid till om 4 veckor… & jag gick därifrån med lätta steg & ett leende på läpparna. Å som jag inledde inlägget: jag är så galet trött nu, att jag inte ens ätit middag. Men det börjar kurra lite i magen, så jag ska nog göra en kopp kvällsroté & göra ett par varma mackor. Sen blir det sängen!
peace-of-mind

Kram Pernilla

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s