Balsam för själen!

EN SOLIG DAG PÅ LANDET

Klockan 10:30 imorse fick jag härligt fikabesök! Lena kikade förbi på väg till IKEA för att köpa byråer till landet. Det slutade med att jag hakade på till IKEA & sedan vidare till deras landstället i Hallstavik, norr om Norrtälje.

Det blev lite mer än 1 timme i bilen & vi han avhandla många ämnen…. allt mellan himmel & jord. Väl framme Hallstavik, så slank vi in på en liten handelsträdgård…. där hittade vi Vallmo, Potatisblommor, Minirosor på stam, Nejlikor & en massa andra trevliga plantor. Lena köpte med sig 2 jättefina Potatisblommor på stam. Efter det gick vi in på Tempo & köpte med en grillad kyckling, lite grönsaker & potatissallad upp till stugan.
Underbart härligt att få äta lite sommarlunch ute på Lena & Patriks stora veranda i gassande sol!!

Det ger ju en härlig må-bra-känsla i både kropp & själ. Underbart… 🙂

När lunchen var uppäten, så bar vi in 3×42 kg tunga platta paket från IKEA. Sedan startade vi diskmaskinen & medan den gick så tog vi en promenad mot Prästängen, som är ett naturreservat bara en knapp kilometer från deras hus. Ryktet sade att orkidéerna börjat visa sig…. så vi traskade över vildvinsbökade ängar & pratade om ditten & datten… ända tills vi ca 50 m längre bort i hagen fick se en ko. En ko blev till 3 & Lena visste inte vem de hörde till, så vi vek snabbt av ängen & genade genom en tomt ut på vägen igen…. Vi fick inte se några orkidéer idag. Men kanske nästa gång. 😉

Vi konstaterade att man genom att gå genom att promenera genom Prästängen, som ser ut som taget ur Astrid Lindgrens Madicken…. tankar så grymt med energi. Där är lungt, grönt, lummigt…. ni vet, så där som man önskar att ens barndoms somrar var. Man skulle nästan vilja stanna tiden & bara ”vara”….

Bild

Dagar som den här kan jag leva länge på…dagar som den här är som balsam för själen.
Imorgon är en ny dag.

Suss gott.
Puss & kram

One thought on “Balsam för själen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s