En helg i synd….

Halloj snyggingar!

Hoppas att ni haft en härlig helg! Det har jag… hela helgen har jag umgåtts med dem som jag älskar mest. Men det har blivit en helg i synd….. 😉 vad gäller mat & dryck alltså. 

Det började i fredags med Kamomillmiddag (vårt gamla innebandylag) hemma hos Tessan. Hon bjöd på grillad kycklingfilé med blandad potatis som grillats i ugnen. Till detta sallad. Å till efterrätt bjöds det hemlagad smulpaj med vaniljsås. Så himla smarrigt! Jag åt ganska lite av potatisen & kanske 3 matskedar paj med ½ dl vaniljsås till. Inte så farligt…. men det hade bjudits grönsaksstavar & chips med dipp till både före & efter middagen. Å jag erkänner…. jag åt mer chips än grönsaksstavar. 😦 Å vinflaskan jag hade med mig var slut när jag åkte hem… Vi hade så trevligt, vi 7 tjejor som hade tagit oss tid från våra familjer för att träffas. Extra roligt kände jag det, då jag inte kunnat vara med på de 2-3 sista träffarna.

Vi passade på att boka in höstens träffar åxå. I september är det 10 år sen vi lade klubborna på hyllan & ett par av tjejerna har som förslag att vi alla skall åka till Prag för att spela en veteranturnering tillsammans för att fira detta. Å det skulle vara hysteriskt roligt. Men jag vet inte riktigt om min ekonomi kommer att tillåta det. Beslutet måste snart fattas… så jag får hoppas att jag får det extrajobb jag sökt…. (snälla håll tummarna för mig!)

I går var jag & killarna hemma hos mamma & pappa tillsammans med min syster för att fira pappas födelsedag i efterskott & mors dag i förskott. Vi fick melon & proscuttio till förrätt & till varmrätt hade pappa grillat marinerad fläskfilé som serverades med ugnsgrillad potatis & sallad. Till det grillade han även vitt bröd med vitlöksost. Så himla smarrigt!!

Bild

Efterrätt blev färska jordgubbar med vaniljglass. 

Jodå, jag åt av allt igår åxå…. men tog halva tallriken med sallad, 5-6 potatisklyftor & kanske 1 msk vitlökssås till köttet. Å jordgubbarna är ju inte onyttiga, men de 3 msk vaniljglass jag tog till är ju det. 

Bild

Nåja, om ändå svullandet slutade där….. 😉 Jag drack säkert 3 glas vin till maten, 2 st små Fiireball till kaffet & sedan svullade jag loss på godis & chips som mamma ställde fram. 😦

Nåja, jag kan inte lova att jag skall motstå frestelser för alltid när jag är på kalas. Men, jag måste tänka mig för…. Å jag tänkte mig för både i fredags & igår. För jag åt inte alls lika mycket godis & chips som jag brukar. Men jag skulle vilja dra ytterligare lite i handbromsen vad gäller sånt. Det är ju min absolut största svaghet åxå. 

Nu är jag stolt över att jag tänkte mig för….. jag har ändrat mycket mentalt vad gäller sötsug & hur jag skall agera när det sätter in. Å det kom lite som en aha-upplevelse under hockey VM. När man hade en stund ledigt var det lätt att slinka in Globen Shopping & JamJam butiken. Men jag kunde gå mot butiken & vara godissugen, men passera den & istället gå till ICA & köpa ett par frukter. Å det var helt utan att tänka… MAGISKT!

Men på lördagen gick jag dit & köpte en liten påse godis, vilket i sig åxå var magiskt. Det var lite som en belöning för att jag passerat så många gånger & gjord nyttiga & sunda val istället.

Nu, efter helgen, så har jag så klart ett enormt dåligt samvete, som sitter på axeln & talar om för mig vilken dålig människa jag är som inte kan motstå frestelserna. Medan det på andra axeln sitter ett gott samvete, som säger att man måste få synda ibland, så länge man gör det i måttlig mängd. Det är ett jobbigt mentalt arbete att gå igenom. Men jag måste lära mig det här…. det är det enda sättet.

Nu är det dax att gå vidare med söndagen här hemma. Jag skall åka & handla lite…. André önskade sig tacos till middag idag. Å Robin har varit & bokat tvättis till kl 16. 🙂

Underbara ungar!!

Puss & kram 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s