Hälsoplaner – del 1

Jag vet inte om det är för att jag är less på att vara sjuk, eller om det beror på att jag har levt på citron- & ingefära thé & Ipren hela dagen. Men nog känner jag mig lite bättre…. eller…

Hostan har blivit bra mycket värre, men det är helt OK, så länge som febern så sakteliga släpper taget om min kropp. Försvinner bara den, så kanske man kan få sig en KORT nypa frisk luft imorgon.
Saknar faktiskt mina promenader…. 🙂 Å just nu skulle jag kunna döda för att bara gå med soporna!
sjukling

Igår berättade jag att jag skulle planera min väg mot ett hälsosamt liv lite bättre. Det blir lite svårt att planera ett helt år framåt, för jag tror jag tror att planerna för att leva mer hälsosamt måste modifieras utmed resan.

Men i korta drag så har jag tänkt att börja så här:

* Jag skall lära mig att äta frukost varje morgon! Frukosten sätter grunden för energinivån resten av dagen.
* Jag skall äta 2 mellanmål varje dag. För att hålla blodsockret på en bra nivå & undvika sötsug.
* Jag skall se till att få 30 min vardagsmotion varje dag.

Jag vet att det inte är några jättemål för en del, men att för mig gå upp & äta frukost varje morgon innan jag går till jobbet, har varit en stor utmaning.
Detta för att jag tillhör den kategorin överviktiga, som faktiskt inte äter särskilt mycket egentligen. Jag hoppade ofta över frukosten, kom till jobbet & började med 2 koppar kaffe & när klockan slår 9, så dukas det fram smörgåsar med lättare pålägg på kontoret. Då kunde jag bre mig 2 smörgåsar med ost, eller skinka på & någon grönsak.

Sedan kunde jag under förmiddagen, gå till köket & antingen ta en frukt, eller ännu hellre till det berömda kakskåpet & ta ett par kakor, när blodsockret började dala. Vid lunch, blev det så klart medhavd matlåda, eller så åker man till MAXI & köper något lättare. På eftermiddagen, så blev det så klart en repris av förmiddagen – frukt/ kakor.

Var det ”barnvecka” dvs att André & Robin bodde hos mig, så lagades det så klart middag. Men var det en barnfri vecka, så kunde jag mycket väl låta bli att äta något när jag kom hem.

Ja, ni ser, ordet hälsosam går inte att läsa så långt ögat når i mitt tidigare liv. Men det är ju det som det skall bli ändring på. Å jag har STORSLAGNA planer!

Bara häng med på min resa, så ska ni få se….

xoxo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s